JUVENTUS OP WEG NAAR RECORD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 April 2014

Manuel LlorenteJuventus ligt nog altijd op koers voor het puntenrecord in de Serie A. Ook op bezoek bij Udinese ging De Oude Dame niet in de fout. In Udine was de ploeg van trainer Antonio Conte met 2-0 te sterk.

Juventus was heer en meester in Stadio Friuli. In de eerste helft waren Sebastian Giovinco en Fernando Llorente verantwoordelijk voor de doelpunten. Met name de openingstreffer was een fraaie. Giovinco kwam vanaf de rechterkant naar binnen en plaatste de bal bekeken in de verre hoek.

Na de rust nam Juve duidelijk gas terug, maar kwam het geen moment in gevaar. Door de zege heeft Juventus 87 punten uit 33 wedstrijden. Indien de club zijn laatste vijf wedstrijden allemaal wint, kan het de jaargang afsluiten met 102 punten. Daarmee zou Juve het puntenrecord van Internazionale uit 2007 (97) verbreken.

Tevens werd de voorsprong op achtervolger AS Roma, de tegenstander in de voorlaatste speelronde, teruggebracht naar acht punten. Zaterdag ontvangt de regerend landskampioen Bologna, de nummer zeventien van de Serie A.