Jeugdparlement vindt het onvoorstelbaar dat onderwijs zoveel belemmeringen heeft

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 March 2018

njpHet Nationaal Jeugdparlement heeft een schrijven gericht aan de regering waarin zij aangeeft zich niet te kunnen voorstellen dat afspraken niet worden nageleefd.

De regering heeft een 25% verhoging beloofd aan de Organisatie voor Bus- en Boothouders (OBS), welke nogsteeds niet is uitbetaald. De OBS heeft het schoolvervoer landelijk lamgelegd.

Het jeugdparlement doet een oproep aan de regering om de rust te doen wederkeren in het onderwijsveld en het recht op onderwijs niet langer te discrimineren.

Volgens Dinesh Parag, ondervoorzitter van het Jeugdparlement, worden de leerlingen weer de dupe van deze belemmering. Op vele scholen zijn slechts 50% van de pupillen aanwezig.

Parag voert verder aan dat het jeugdparlement nog steeds niet betrokken wordt bij de evaluatie en gesprekken, welke de overheid voert met partijen, over problemen binnen het onderwijs. Ondanks vele aandringen van het Jeugdparlement laat een reactie op zich wachten.

“Het lijkt cliche dat wij steeds schrijven richten aan de overheid, maar dat zullen we blijven doen zodat de belangen van het kind behartigd worden”, aldus Parag.{mp3}dinesh{/mp3}

Related posts