Samenwerking Suriname Nederland op basis van gelijkheid, zegt Weerwind
21 December 2022
AZP opent nieuwe operatiekamer en IC-afdeling
21 December 2022

Jan Currie zegt dat Benie keiharde onwaarheden verkondigd

Gepubliceerd door ABC Redactie op 21 December 2022

Gisteren heeft Jai Benie van N.V. REM, 40% aandeelhouder van De Molen, gewag gemaakt van een aandelencrisis bij De Molen. Hij heeft daarbij uitspraken gedaan over de huidige president-commissaris Jan Currie en de directeur Julio Bikharie.

Currie heeft kennis genomen van de uitspraken die Benie heeft gedaan, ten aanzien van zijn persoon. Currie zegt dat er hier keiharde onwaarheden in zitten.

Zo verklaarde Benie dat Bikharie samen met Currie naar Colombia vertrok voor de overdacht van de aandelen door de grootvader. Currie zegt dat hij nimmer met Bikharie is afgereisd naar Colombia en dat de overdracht van aandelen niet op het ziekbed van de grootvader heeft plaatsgevonden. De overdracht is gebeurd op het notariskantoor van Currie. Daarnaast zijn de aandelen niet overgedragen aan Julio Bikharie en ook niet tegen een waarde van US$ 1.

Benie verklaarde verder dat Currie de functie van president-commissaris ‘kado’ gekregen heeft voor de overdracht. Ook dit weerspreekt Currie omdat hij reeds vóór de overdracht in de functie waarnam.

Currie zegt dat Benie niet op de hoogte van is dat alle aandelen nu op naam zijn en niet op toonder. Dat zou van rechtswege zijn gebeurd, vertelt Currie. “Indien er nagelaten is om aandelen over te zetten op naam, gebeurd dat van rechtswege. 100% van de aandelen van De Molen, zijn derhalve op naam”, aldus Currie.

De beschuldiging van Benie, dat RVC-lid Herman Vijzelman heeft meegewerkt aan het wegmaken van de aandelen tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, is een grote leugen, zegt Currie.

 

Related posts