Intrekking gewijzigde amnestiewet binnenkort op de agenda van DNA

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 August 2021

jogBinnenkort zal het parlement in openbare vergadering zich buigen over de intrekking van de Gewijzigde Amnestiewet.De assembleeleden Asis Gajadien en Ivanildo Plein hebben begin deze maand een initiatiefwet ingediend om de wet in te trekken.

Eerder had de stichting 8 december 1982 president Chan Santokhi gevraagd om de gewijzigde Amnestiewet, in het belang van de rechtsstaat, in te trekken. De stichting is van oordeel dat de wijziging van de Amnestiewet in 2012 een flagrante poging was van toenmalige president Bouterse en de NDP-leden in de Assemblee om onderzoek naar schendingen van de mensenrechten gepleegd tijdens zijn bewind gedurende de militaire dictatuur, te omzeilen en om zijn slachtoffers en hun families gerechtigheid te ontzeggen.

President Santokhi zei eerder in het parlement dat de uitspraak van het Constitutioneel Hof een signaal geeft aan de wetgevende macht om de Gewijzigde Amnestiewet in te trekken. Mahinder Jogi is voorziter van de Commissie van Rapporteurs.{mp3}jogi25aug21{/mp3}

Related posts