Suriname op 111e Internationale Arbeidsconferentie
7 June 2023
43 verkeersovertreders bij controle door gemengd team Regio Midden
7 June 2023

Indiase president neemt boodschap van eenheid en diversiteit mee naar India

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 June 2023

Op dinsdag 6 juni heeft president Chan Santokhi samen met zijn Indiase ambtsgenoot Droupadi Murmu een bijeenkomst gehad met de De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS). De IRIS tracht de tolerantie tussen de verschillende religieuze stromingen te versterken en het nationalisme te bevorderen.

President Murmu merkt op dat Suriname een voorbeeldland is voor culturele versmelting. “Ik ben onder de indruk van de eenheid en diversiteit. De liefde binnen de Surinaamse samenleving neem ik mee als boodschap naar India. Het is belangrijk om in een wereld van complexiteit en uitdagende vraagstukken een sterke en hechte samenleving te hebben”, geeft de Indiase president aan.

In de IRIS zijn vertegenwoordigd de Madjlies Moesliemien Suriname; Sanatan Dharm Maha Sabha; de Surinaamse Islamitische Vereniging; Vereniging Arya Dewaker Suriname en het R.K. Bisdom Paramaribo.

President Santokhi is ingenomen dat de leden van de Interreligieuze Raad in Suriname tijd hebben vrijgemaakt om een korte gedachtewisseling met president Murmu mogelijk te maken. “Onze Indiase voorouders kwamen met hun religies en
culturen uit India. En dat deden ook de andere groepen die uit verschillende delen van de wereld naar Suriname kwamen. We hebben voorouders die afkomstig zijn uit het Afrikaanse continent, Indonesië, China, Libanon, Europa en vele andere plaatsen. De religieuze rijkdom maakt Suriname tot een uniek voorbeeld voor de wereld. We laten zien dat zoveel religies vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan en in harmonie met elkaar kunnen worden beoefend”, aldus het Surinaamse staatshoofd.

Related posts