Overleden Siegfried Gilds dient sterkt te worden herinnnerd als vakbondsleider
9 October 2020
Parlementariër Sham Binda geen voorstander van aankloppen bij het IMF
9 October 2020

Hoefdraad, Buysse en Putter op lijst Interpol

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 October 2020

boefDe procureur-generaal heeft niet alleen internationale signalering bij Interpol gevraagd van ex-minister Gillmore Hoefdraad, maar nog twee mededaders. Het gaat om de Belg Hans Buysse, managing partner van Clairfield, en de Nederlander Robert Putter.

Alle drie verzoeken zijn al ingediend bij Interpol. Daar bericht Starnieuws over. Bij Hoefdraad moest extra informatie worden verstrekt, omdat hij minister is geweest. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft op een persconferentie donderdag bevestigd dat die extra informatie intussen ook is gegeven aan Interpol.

Alle drie personen worden opgespoord in de zaak waarin ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe (Orion Assurance and Advisory NV) zijn aangehouden. Zij zouden zich in de periode tussen 2019 en januari 2020 schuldig hebben gemaakt aan overtreding van de Wet Strafbaarstelling Money Laundering en andere misdrijven genoemd in het Wetboek van Strafrecht en de Anti-corruptiewet. Angnoe is medeaandeelhouder van Orion, het bedrijf dat Van Trikt leidde tot hij governor werd.

Related posts