GOEDE REEKS AC MILAN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 April 2014

Honda AC Milan heeft op bezoek bij Genoa zijn derde overwinning op rij geboekt en mag daardoor nog steeds hopen op een plek in de Europa League. Het werd 2-1 voor de Rossoneri in de havenstad.

Trainer Clarence Seedorf had Nigel de Jong in de basis geposteerd, terwijl Urby Emanuelson op de bank begon. Milan startte uitstekend en kwam in de achttiende minuut op voorsprong via Adel Taarabt, die van achttien meter hard uithaalde na een individuele actie.

Genoa nam daarna het initiatief over en bracht Milan flink in de problemen, maar tot een gelijkmaker leidde het niet. Tien minuten na rust verdubbelde Keisuke Honda de marge van de Rossoneri. De Japanner wipte de bal na een snelle uitbraak over doelman Mattia Perin en tot zijn opluchting lukte het Giuseppe Sculli niet om redding te brengen op de doellijn. Het was het eerste Serie A-doelpunt van de ex-VVV’er.

Ook na die treffer bleef Milan de onderliggende partij en dat leidde in de 73ste minuut tot een goal van Genoa. Marco Motta’s pegel belandde via de lat en de rug van doelman Christian Abbiati in het doel. Een tweede tegengoal bleef Milan bespaard, doordat Philippe Mexès een inzet van Ioannis Fetfatzidis van de doellijn haalde.

Uit zijn laatste vier competitieduels behaalde Milan liefst tien punten, waardoor het tiende staat met vijf punten achterstand op de vijfde plaats van Internazionale, die recht geeft op deelname aan de Europa League. Met wedstrijden tegen Catania en Livorno (allebei thuis) voor de boeg, heeft Milan bovendien een gunstig speelschema. Genoa staat dertiende en speelt in feite nergens meer om.