BEP onthield zich van stemmen, maar staat achter vervolging van Hoefdraad
7 August 2020
5 nieuwe parlementariërs worden vandaag toegelaten tot DNA
7 August 2020

Gaat Guyana Hoefdraad wel uitleveren als Suriname het vraagt?

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 August 2020

hoefGilmore Hoefdraad zou enige tijd geleden met hulp van oud-DNA lid Rachied Doekhie naar Guyana zijn gevlucht. Daar zou hij kennelijk zijn opgevangen door een neef van Doekhie, die in Guyana woont en nauwe banden heeft met oud-president Bharat Jagdeo.

Nu Hoefdraad door DNA in staat van beschuldiging is gesteld, en formeel dus de status van verdachte heeft, is de vraag of Guyana zal meewerken aan de uitlevering van de voortvluchtige verdachte Hoefdraad.

Jaren geleden heeft de toenmalige  minister van JusPol, Chan Santhoki, de Guyanese drugsverdachte Roger Khan, die toen in Suriname was aangehouden, aan de VS heeft uitgeleverd. Roger Khan was goed bevriend was met de toenmalige Guyanese president Bharat Jagdeo.

Jagdeo is deze week door de nieuwe president van Guyana Irfaan Ali benoemd tot vice-president van dat land. In Guyana wordt aangenomen dat Bharat Jagdeo, eigenlijk de defacto president van Guyana is.

In Suriname vraagt men zich nu af, of Jagdeo, zal meewerken aan uitlevering van de voortvluchtige Gilmore Hoefdraad. Dit gezien het mogelijk bestaande “oud zeer” tussen Jagdeo en Santokhi, die als toenmalig minister van JusPol, Jagdeo’s vriend Roger Khan jarenlang achter de tralies in een Amerikaanse gevangenis heeft doen belanden.

Related posts