FRANCE FOOTBALL DREAM TEAM

Gepubliceerd door ABC Redactie op 5 October 2020

Ballon D'OrDe Gouden Bal voor de beste voetballer van het jaar wordt in 2020 niet uitgereikt, maar in plaats daarvan gaat France Football op zoek naar het beste elftal ooit. Het Franse voetbalmagazine heeft voor iedere positie tien spelers genomineerd. De ruim 170 voetbaljournalisten vanuit de hele wereld die mogen stemmen, kiezen per positie wie ze de beste speler aller tijden vinden.

Het moet leiden tot het ‘Ballon d’Or Dream Team’. France Football onthulde vanmiddag de genomineerde keepers en verdedigers.Volgende week zijn de middenvelders aan de beurt en op 19 oktober de aanvallers.

Het Dream Team wordt geformeerd in een 4-3-3-opstelling. Volgens France Football gaat het in deze verkiezing niet om het aantal prijzen dat een speler heeft gewonnen, maar om zijn talent, klasse en invloed op het voetbal. In december wordt het ‘ultieme’ elftal gepresenteerd.

Organisator France Football besloot in juli om de verkiezing van de voetballer van het jaar voor het eerst niet door te laten gaan, omdat het vanwege de coronacrisis zo’n raar voetbaljaar was. Enkele nationale competities, zoals ook die in Nederland, konden niet worden uitgespeeld.

Sinds 1956 wordt ieder jaar de Gouden Bal uitgereikt aan de beste voetballer. De Engelsman Stanley Matthews was de eerste winnaar. De afgelopen 10 jaar werd deze onderscheiding gedomineerd door Messi en Ronaldo.

Hieronder de genomineerden:

Doelverdedigers

 

 

 

 

 

 

Linksbacks

 

 

 

 

 

 

Centrum verdedigers

 

 

 

 

 

 

Linksbacks

 

Related posts