Sitdownactie bij SWM na intern bondconflict
19 August 2021
DNA wil belanghebbenden horen in verband met intrekking Amnestiewet
19 August 2021

Forensische opsporing bij Bouterse vindt geen voortgang

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 August 2021

boutDe politie zou gisteren een forensische opsporing verrichten bij het huis van ex-president Bouterse in verband met de wapendiefstal. Dit is echter niet doorgegaan. Naar wij vernemen heeft de advocaat van Bouterse dinsdag doorgegeven dat er een covid-besmetting thuis bij de ex-president is. Wanneer de forensische opsporing wel voortgang zal vinden, is niet bekend.

Inmiddels is Bouterse twee keer thuis bij hem verhoord dor het speciaal onderzoeksteam. Bouterse zou voor het eerst op 8 juli gehoord worden in verband met de wapendiefstal. Op verzoek van zijn advocaat werd dit uitgesteld omdat hij moest rusten van de arts. Toen is hij op 29 juli gehoord.

Het tweede verhoor zou op maandag 2 augustus plaatsvinden. Maar, dit werd op verzoek van zijn advocaat verschoven naar de daaropvolgende dinsdag. Dinsdag echter, bleek dat het speciaal onderzoeksteam van de politie, elders bezig was met andere operaties in verband met de wapendiefstal.

Vervolgens werd toen de afspraak gemaakt voor de daaropvolgende donderdag 5 augustus. Ook dit ging niet door omdat Bouterse naar het binnenland was. Het tweede verhoor heeft daardoor op 12 augustus voortgang gehad. Afgesproken was dat er over een week, na 12 augustus, forensische opsporing bij hem thuis zou plaatsvinden. Ook dit is nu uitgesteld.

 

Related posts