Regering levert nog geen salaris in voor covid-19 noodfonds
14 May 2020
Personeel Onderwijs, Wetenschap & Cultuur blijft in actie
15 May 2020

First Lady ontkent rol bij diamantroof

Gepubliceerd door ABC Redactie op 15 May 2020

bouFirst Lady Ingrid Bouterse is beschuldigd door Dinie Blokland van betrokkenheid bij een diamantroof. Vandaag diende in de rechtbank Amsterdam een kort geding tegen Blokland.

Blokland, plaatste eerder dit jaar een bericht op sociale media, waarin ze de first lady beschuldigt van betrokkenheid bij de beroving van diamantopkoopbedrijf Glomac. Bij de roof begin vorig jaar werden, zo staat in een aangifte van eigenaresse Claudia Griffith, die De Telegraaf heeft ingezien, door vijf militairen 31 reguliere diamanten en 1 zeer grote zwarte diamant gestolen. De waarde: bijna 100 miljoen dollar. Volgens Griffith gebeurde dat kort nadat ze onder druk was gezet om af te treden als directeur.

’Over deze zwart geslepen diamant heb ik uitdrukkelijk en alleen de First Lady de waarde verteld’, zo staat in de aangifte. Blokland had uitvoerig contact met Griffith. Ze besloot daarna, mede omdat Griffith volgens Blokland werd bedreigd, om het verhaal online te zetten. Volgens Blokland had ze van Griffith gehoord dat de overvallers hadden gezegd dat Ingrid Bouterse de opdrachtgever was.

Blokland en haar advocaten vertelden vandaag in de rechtbank dat met de aangifte van Griffith uiteindelijk niets zou zijn gebeurd. „Er is geen vervolging ingesteld”, zei advocaat Robert de Vries.

Volgens Ingrid Bouterse en haar advocatenteam is er sprake van een ongefundeerde beschuldiging. Met een kort geding willen de eisers bewerkstelligen dat Blokland de beschuldiging verwijderd en rectificeert.

Blokland zelf zegt ook bedreigd te zijn, net als haar dochter. Ze deed hiervan 2 weken geleden aangifte in Amsterdam. Blokland en haar advocaten lieten weten geen woord terug te willen nemen van de beschuldigingen. De rechtbank doet op 27 mei uitspraak. Aldus De Telegraaf.

 

Related posts