Vaccinatie kan sterftegetal bij zwangeren laten afnemen
16 September 2021
President geeft visie over klimaatsverandering en post-covid beleid
17 September 2021

FIFA: SUPPORTES WILLEN OM HET JAAR WK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 16 September 2021

Infantino en Ceferin Een meerderheid van de voetbalfans wil dat het WK om het jaar wordt gehouden in plaats van één keer in de vier jaar. Dat concludeert de mondiale federatie FIFA na een onderzoek onder 15.000 mensen, die volgens de bond vooraf hadden aangegeven interesse te hebben in voetbal en in het WK. Volgens de FIFA staan jongere deelnemers aan het onderzoek meer open voor verandering van het ritme waarin WK’s worden gehouden dan ’oudere’ generaties.

De mondiale bond laat momenteel een grotere peiling doen onder meer dan 100.000 mensen uit ruim honderd landen. Volgens de FIFA laat een eerste onderzoek zien dat er zeker interesse is in een WK om het jaar.

Op dit moment worden de WK’s afgewisseld met de continentale kampioenschappen, zoals het EK. Ook worden ’s werelds grootste sportevenementen, het WK en de Olympische Spelen, nooit in hetzelfde jaar gehouden. Clubs, die de internationals moeten afstaan, vinden nu al dat spelers veel te zwaar worden belast. De Europese federatie UEFA ziet ook niets in de plannen van de FIFA en wil dat het WK gewoon één keer in de vier jaar wordt gehouden.

Het lijkt een kleine tegenstoot van de FIFA, dat felle kritiek kreeg vanuit Europa en Zuid-Amerika. UEFA-president Aleksander Ceferin liet al doorschemeren dat de Europese voetbalbond denkt aan een boycot als dit idee doorgevoerd wordt en er is inmiddels een brandbrief verstuurd naar de FIFA. De Aziatische bond heeft zich juist wel weer positief uitgelaten over de FIFA-plannen.

 

Related posts