Harry Oemrawsing gezocht voor oplichting; verblijft mogelijk in Suriname
10 July 2019
Minister Chotkan ontvangt bonden OWT&C dinsdag
11 July 2019

Examenuitslag op AMS en Miranda Lyceum beter dan afgelopen jaar

Gepubliceerd door ABC Redactie op 10 July 2019

dipDe examenklassen van de middelbare scholen hebben vandaag hun uitslag gehad van het eindexamen. Het schooljaar had een vlot verloop in vergelijking met de voorgaande jaren, omdat die te kampen hadden met onderwijs stakingen.

Het percentage direct geslaagden op de Algemene Middelbare School (AMS) is dit jaar 70%, wat een stijging van 17% is, invergelijking met 2018.

Waarnemend directeur van de AMS, Mireille Cairo zegt dat de AMS verschillende sessies voor studenten en leraren hebben gehouden om een beter resultaat te bereiken.{mp3}ams10juli{/mp3}

De bestgelaagde van de AMS is Savienne Misidjan. Zij had dit resultaat verwacht, en is nu ingeloot voor de studie biomedische wetenschappen in Amerika, maar zal vanwege financiele redenen de studie aan zich voorbij laten gaan.

Het Miranda Lyceum, in de volksmond Lyco1 genoemd, heeft een percentage van 75%. Dat is 5% meer dan het afgelopen jaar. Directeur Balram Soemeer van het Lyco1 zegt dat de leraren van zijn school in de vakantie en in het weekend, extra lessen hebben verzorgd, wat geresulteerd heeft in dit percentage.{mp3}lyco110juli{/mp3}

Related posts