Ilonka Elmont Foundation bevordert sportparticipatie onder kinderen met een beperking
29 May 2024
Ramdin pleit voor wereldwijde steun voor SIDS
30 May 2024

Essed blijft erbij: pg en president moeten zich inspannen voor opsporing Bouterse, Dijksteel en Kempes

Gepubliceerd door Biemla Gajadien op 30 May 2024

Advocaat Hugo Essed

Vorige maand hebben de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV), de Stichting 8 december 1982, Vakcentrale C-47 en nabestaanden 8 december 1982 een open brief geschreven aan procureur-generaal Garcia Paragsingh en president Chan Santokhi. Hierin vroegen zij onder meer om de veroordeelden van de 8 decembermoorden op te sporen.

Inmiddels heeft de pg de vier briefschrijvers schriftelijk geïnformeerd, vertelt de advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed. De pg had president Santokhi geïnformeerd over hoe het staat met de opsporing. Paragsingh zegt in de brief dat de politie en de inlichtendienst, intensief informatie vergaren over de schuilplaats van Desi Bouterse en Iwan Dijksteel. De samenleving helpt niet mee met informatie, schreef de pg.

Lucien Lewis is daarnaast in 2021 overleden. Kenneth Kempes heeft de Nederlandse nationaliteit, maar is ingeschreven in Suriname. Het adres is een leegstaand perceel.

De organisaties die het verzoek oorspronkelijk hadden gedaan, komen door dit schrijven nog steeds tot de conclusie dat de verantwoordelijke instanties gefaald hebben om hun taak uit te voeren. Essed: ‘dat is te betreuren. Het is niet goed voor het imago van Suriname en ook niet goed voor het rechtsgevoel’. Er wordt nogmaals een oproep gedaan aan de president en de pg om de inspanningen te vergroten voor de opsporing van Kempes, Bouterse en Dijksteel.

Related posts