Zidane: ‘Ronaldo voelt zich momenteel niet best’
Machtsvertoon Bertens in Madrid
7 May 2018

Enerverende Clasico krijgt geen winnaar in Barcelona

Gepubliceerd door ABC Redactie op 6 May 2018

ClassicoHoewel de ontmoeting tussen Barcelona en Real Madrid sportief weinig waarde meer had, maakten de beide grootmachten in Spanje er weer een enerverende avond van: 2-2.

Vooraf was de vraag of Real Madrid-trainer Zinedine Zidane nog een aantal spelers zou sparen in de Clasico, met het oog op de Champions League-finale van eind deze maand.

Real kon op basis van de competitie al niet meer naast een ticket voor het miljoenenbal grijpen, en is ook nog in de race om de editie van dit seizoen te winnen.

Maar daar deed Zidane niet aan. Buiten de geblesseerde Dani Carvajal miste Real niemand en de coach stelde gewoon zijn sterkste formatie op.

Die kwam na vier minuten al goed weg toen Luis Suarez gevaarlijk voor Keylor Navas op dook, maar de eerste grote kans van de wedstrijd naast schoot. Zes minuten later was de Uruguayaan wel trefzeker. Een loepzuivere voorzet van Sergi Roberto werd door Suarez bij de tweede paal knap binnen gepegeld.
Ronaldo maakt gelijk

Lang kon de thuisclub niet van de voorsprong genieten, want binnen het kwartier had Cristiano Ronaldo de stand weer in evenwicht gebracht. De Portugees lanceerde Toni Kroos met een hakbal aan de linkerkant, waarna de voorzet van de Duitser door Karim Benzema voor het doel werd gekopt. Daar was Ronaldo er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.

Bij die goal werd Ronaldo dusdanig geraakt door Gerard Piqué, dat de sterspeler van Real na rust niet meer verder kon. De eerste helft speelde Ronaldo nog wel uit, en was hij nog drie keer gevaarlijk. Marc-André ter Stegen redde een keer, Ronaldo schoot een keer naast en ook een kopbal van CR7 trof geen doel. Karim Benzema was ook nog dicht bij de 1-2, maar de Franse aanvaller schoot voorlangs.

Charge Messi
In de laatste vijf minuten voor rust explodeerde de Spaanse klassieker. Nota bene Lionel Messi gaf het startsein met een charge op Sergio Ramos, wat de Argentijn geel opleverde. Nog geen minuut later nam Gareth Bale namens Real ‘revanche’, met een gemene overtreding op Samuel Umtiti. Hoewel de grensrechter er pal naast stond, kwam de Welshman er wonder boven wonder zonder kaart vanaf.

Dat lukte Sergi Roberto niet. Nadat de rechtsback van Barcelona zich eerst nog voetballend uit een penibele situatie had gered, ging hij in op een provocatie van Marcelo en deelde een rake klap uit aan de Braziliaan. Dat bestrafte scheidsrechter Alejandro Hernandez Hernandez met een rode kaart.

Publiekswissel Iniesta
Met een man meer was de eerste grote kans na rust voor Real, maar de voor Ronaldo ingevallen Marco Asensio schoot vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van Ter Stegen.

Aan de overkant was het meteen daarop wél raak. Suarez maakte een overduidelijke overtreding op Raphaël Varane, maar mocht door en lanceerde Messi. Die kapte zich vrij in het strafschopgebied en schoot de 2-1 strak binnen. Vijf minuten later kreeg aanvoerder Andres Iniesta een staande ovatie, nadat hij gewisseld werd in zijn laatste Clasico.

Twintig minuten voor tijd zorgde Bale met een magnifiek schot voor de 2-2 eindstand, waarna Real nog een zuivere strafschop werd onthouden. Jordi Alba schopte Marcelo in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Hernandez Hernandez wilde er niet aan. Zo bleef deze enerverende editie van El Clasico onbeslist.