Decembermoorden waren gericht tegen Surinamers die opkwamen voor de democratie
30 June 2017
KVITOVA FAVORIETE WIMBLEDON
3 July 2017

Elgin eist 20 jaar tegen Dendoe

Gepubliceerd door ABC Redactie op 30 June 2017

hugoTegen Steven Dendoe, lid van de groep van 16, heeft auditeur-militair Roy Elgin vandaag een gevangenisstraf van 20 jaar geëist. Er zou ,,wettig en overtuigend bewijs” zijn van de betrokkenheid van Dendoe bij de Decembermoorden.

Elgin heeft vanmorgen om vrijspraak gevraagd voor Edgar Ritfeld. Ritfeld werd ervan verdacht samen met Etienne Boerenveen, Surindre Rambocus vanuit de Memre Boekoe-kazerne naar Fort Zeelandia te hebben overgebracht.

Ook tegen de verdachten Orlando Heidanus en Wim Carbière is vrijspraak geëist. Heidanus en Carbière hadden de opdracht gekregen van de leiding van de Militaire Politie om Jiwan Sheombar uit de gevangenis van Santo Boma op te gaan halen. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden sprak met de pers na afloop van de zitting.

{mp3}strafproces1{/mp3}

Essed reageerde ook op de uitlatingen van de president met betrekking tot de strafeis van de auditeur militair tegen verdachte Bouterse.

{mp3}strafproces2{/mp3}

Edgar Ritfeld, reageerde opgelucht na het requisitoir van de auditeur militair. Ritfeld zegt dat de strafzaak grote invloed op zijn leven gehad heeft.

{mp3}strafproces3{/mp3}

Related posts