Onderzoek naar overname Wageningen door Mahespalsingh
1 February 2021
Tussen 70 en 90 procent inkomsten derving voor horecabedrijven
2 February 2021

EK IN GEVAAR VOOR VAN DIJK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 2 February 2021

Virgil van Dijk Jürgen Klopp heeft dinsdag toegegeven dat het niet waarschijnlijk is dat Virgil van Dijk nog dit seizoen zijn rentree zal gaan maken. Daardoor lijkt zelfs het EK in gevaar te komen voor de mandekker.

Van Dijk liep in oktober een zware knieblessure op, na een harde tackle van Everton-doelman Jordan Pickford, en ontkwam niet aan een operatie. Hij revalideert in Dubai en deelt vanuit daar zo nu en dan bemoedigende video’s. Klopp maakte vorige maand al duidelijk dat er van een vervroegde terugkeer in het elftal geen sprake zal zijn.

De kans is klein dat Van Dijk nog dit seizoen zijn rentree zal maken, zo meldde Klopp dinsdag op zijn persconferentie. De coach hoopt echter dat hij wordt verrast. ‘Er is geen dokter geweest die me heeft gezegd dat er een kans is dat Virgil dit seizoen nog zal spelen’, benadrukte Klopp. ‘Het is dus niet waarschijnlijk, maar ook niet onmogelijk. Als er ruimte is op de Champions League-lijst zetten we Virgil erop, ook al vertellen alle medici ons dat er geen kans is dat hij dit seizoen nog kan spelen. Wij willen namelijk nog weleens in wonderen geloven.’

Met de mededeling van Klopp is het nog maar de vraag of Van Dijk op tijd fit zal zijn voor het EK, aankomende zomer. Nederland speelt op zondag 13 juni zijn eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne.

Liverpool versterkte maandag nog zijn defensie met Ben Davies van Preston North End en Ozan Kabak van Schalke 04.

 

Related posts