Bromfiets dief aangehouden door de politie
10 June 2024
Atompai zal uit politiedienst stappen vanwege politieke ambities
10 June 2024

EBS-werknemers zetten door met acties

Gepubliceerd door Claudiõ Draibas op 10 June 2024

De werknemers van de EBS zijn vanmorgen naar de elektriciteitscentrale aan de Saramaccastraat gegaan. Voordat ze daarheen gingen, hadden ze een vergadering in hun bondsgebouw. Tijdens die vergadering zeiden ze dat ze het wachten beu zijn en vervolgens zijn zij naar de Saramaccastraat vertrokken, en hebben barricades op de weg geplaatst. Inmiddels zijn de barricades van de weg verwijderd, maar de medewerkers gaan door met de actie. De ALV zal uitwijzen wat de volgende stappen zijn.

Vanaf 13 mei is de situatie bij EBS ontregeld. Er zijn eisen gesteld, waaronder het terugdraaien van het ontslag van voorzitter Marciano Hellings, het opstarten van de collectieve arbeidsovereenkomst en het vervangen van de directie.

Penningmeester van het OWOS, Mirjam Lieuw, zegt dat er tijdens de Algemene Leden Vergadering is vernomen dat medewerkers zijn gecontacteerd door de directie om het werk te hervatten. Hieraan is gehoor gegeven, er zijn beloftes gedaan en staffuncties zijn toegekend aan enkele medewerkers van de EBS. Deze maatregelen zijn echter niet goed ontvangen door de medewerkers, die daarop de straten zijn opgegaan om te barricaderen.

Zij zegt verder dat de bond sinds 2012 bezig is met het aanpassen van de loonstructuur, welke is getekend door de Raad van Commissarissen, maar de vakbond is hierin nergens bij betrokken geweest.

Related posts