Geen eenheid binnen regering als het gaat om grondbeleid
20 May 2024
Regering heeft geen gezinsbeleid, zegt Etnel
21 May 2024

EBS: storingen door onweer teisterden diverse gebieden afgelopen weekend

Gepubliceerd door ABC Redactie op 21 May 2024

De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft in het afgelopen weekend te maken gehad met relatief meer storingen in het EPAR netwerk, het elektriciteitsnet van Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca met delen van Brokopondo en Marowijne.

De weersomstandigheden in de afgelopen dagen (extreme regenbuien en harde windstoten) hebben voor onregelmatigheden in het netwerk gezorgd met gevolg dat vele gebieden in EPAR verstoken waren geraakt van elektriciteit. Ondanks de vakbondsacties wordt met man en macht gewerkt aan het oplossen van de onderbrekingen, stelt het bedrijf.

Volgens het veiligheidsprotocol voor lijnwerkers wordt niet aan herstel van het elektriciteitsnet gewerkt in regen en onweer. Gebieden die voor langer tijd waren verstoken van elektriciteit en intussen weer zijn voorzien zijn:

Zorg en Hoop, Beni’s Park, Morgenstond, Blauwgrond, Matretraite 4, Hernutterstraat en Kankantriestraat, Hannaslust, La Poule, Sopropoweg, Pikin Poika, Rijsdijk, Domburg, Lust en Rust en diverse gebieden in Brokopondo.

De EBS werkt aan een spoedig herstel van de arbeidssituatie en blijft alert voor het opheffen van onregelmatigheden in het netwerk.

Related posts