Akiemboto mag op zijn eerder verklaring terugkomen
27 January 2021
President ontvangt internationale beterschapswensen
28 January 2021

DUUR PUNTENVERLIES MANCHESTER UNITED

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 January 2021

United verliest thuis van hekkensluiter SheffieldManchester United is woensdagavond tegen duur puntenverlies aangelopen in de Premier League. Tegen uitgerekend hekkensluiter Sheffield United werd in eigen huis verloren.

Met een reeks van dertien ongeslagen wedstrijden in de Premier League op zak ontving Man Utd hekkensluiter Sheffield, dat voorafgaand aan het duel op Old Trafford nog maar vijf punten had gepakt en tien goals had gemaakt. Het lukte de club van manager Chris Wilder echter om de titelkandidaat de eerste nederlaag sinds 1 november toe te brengen.

Al in de 23ste minuut keek Man Utd, met Donny van de Beek op de bank, tegen een achterstand aan. Man Utd-keeper David de Gea tastte mis na een corner en verdediger Kean Bryan kopte in zijn vierde Premier League-wedstrijd zijn eerste treffer binnen. Het leek al heel snel 1-1 te worden in Manchester, maar een goal van Anthony Martial werd afgekeurd wegens een overtreding van Harry Maguire. Daardoor ging Sheffield voor het eerst dit seizoen (!) met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft wist de hekkensluiter van de Premier League nog even stand te houden, maar in de 64ste minuut was het alsnog raak voor Man Utd. Aanvoerder Maguire toonde weer zijn waarde door raak te koppen na een corner. Met Edinson Cavani als invaller hoopte manager Ole Gunnar Solskjaer een stormloop richting het doel van Sheffield op te zetten, maar tien minuten later keek Man Utd opnieuw tegen een achterstand aan. Oliver Burke schoot via het been van Axel Tuanzebe raak voor de 1-2.

Zodoende moest Man Utd vol aan de bak om een nederlaag te voorkomen en werd Van de Beek ingebracht door Solskjaer. In zijn elfde Premier League-wedstrijd kon hij echter niets bewerkstelligen en leed Man Utd duur puntenverlies in de Premier League.

Stadgenoot en koploper Manchester City kan snel profiteren van de misstap, tegen uitgerekend Sheffield. Op 30 januari staan die twee teams tegenover elkaar, Man City kan het verschil met Man Utd dan naar vier punten tillen. Op diezelfde dag staat Man Utd voor een pittige klus, tegen het steeds beter in vorm rakende Arsenal.

 

 

Related posts