DRIE PUNTER LEBRON PLAATST LAKERS IN PLAY OFF

Gepubliceerd door ABC Redactie op 20 May 2021

Lebron zorgt met three pointer voor Lakers zegeEen wanhoopsschot van vedette LeBron James heeft titelverdediger Los Angeles Lakers alsnog een plek in de play-offs van de NBA bezorgd. Met nog een minuut te spelen in de barrage tegen Golden State Warriors en de schotklok bijna op 0 seconden, mikte James van afstand de bal raak voor een beslissende 3-punter. Het betekende een overwinning van 103-100 en een vervolg in de nacompetitie, waarin de Lakers op jacht kunnen naar titelprolongatie.

Golden State Warriors maakte het de Lakers niet makkelijk. Halverwege leidde de ploeg met 55-42. De thuisploeg maakte de achterstand goed in het derde kwart en in de laatste periode bleef het spannend tot het eind. Met name Stephen Curry was op dreef. De topschutter van Golden State maakte in totaal 37 punten. Bij de ploeg uit Los Angeles was Anthony Davis de topscorer met 25 punten. James kwam tot 22 punten, 10 rebounds en 11 assists.

Tegenstander in de eerste ronde van de play-offs is komende zondag Phoenix Suns. De verliezende Warriors krijgen nog een laatste kans om zich ook bij de laatste zestien ploegen te voegen die verder strijden om het kampioenschap. Vrijdag is Memphis Grizzlies de tegenstander in een finale barrage. De Grizzlies schakelden eerder op de avond San Antonio Spurs uit in de strijd om de laatste plekken in de play-offs: 100-96.