Suriname moet schulden managen om lasten draagbar te maken voor samenleving
27 October 2020
Vuilophalers vanaf 2019 niet uitbetaald
28 October 2020

DODGERS WINNEN MLB KAMPIOENSCHAP

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 October 2020

LA Dodgers Los Angeles Dodgers is voor het eerst sinds 1988 kampioen geworden in de Amerikaanse Major League Baseball (MLB). De ploeg versloeg Tampa Bay Rays in het zesde duel van de World Series met 3-1 en nam besliste daarmee de best-of-seven serie met 4-2. Tampa nam in de eerste inning een voorsprong en hield deze vast tot de zesde slagbeurt, waarna de Dodgers toesloegen. In het vervolg scoorde Los Angeles nog een keer en slaagden de Rays er niet meer in een man over de thuisplaat te brengen.

Werper Kenley Jansen kwam opnieuw niet in actie bij de Dodgers. Hij speelde zondag een onfortuinlijke rol, toen in zijn inning Tampa Bay een achterstand van 7-6 omboog in 8-7 winst. Daarna deed coach Dave Roberts geen beroep meer op hem.

Vanaf de achtste inning moest Dodgers het doen zonder Justin Turner. De derde honkman testte positief op het coronavirus. De uitslag werd pas tijdens het duel bekend, waarna Turner direct werd vervangen. ,,Ik voel me geweldig en heb helemaal geen symptomen”, schreef Turner na afloop op Twitter. ,,Ik heb zojuist elke emotie meegemaakt die je maar kunt bedenken. Ik kan niet beseffen dat ik er nu niet bij ben en met de jongens kan feesten. Maar ik ben zo trots op dit team en ik ben ongelooflijk blij voor de stad Los Angeles.”

Dit betekende het zevende kampioenschap in de MLB voor Dodgers. De eerste was in 1955. De Rays uit Florida speelden voor de tweede keer in het bestaan de World Series, maar wonnen de titel nog nooit. In Los Angeles gingen fans massaal de straat op om de titel te vieren.

 

Related posts