In 4 dagen tijd 82 verkeersovertreders beboet, 9 busvergunningen ingetrokken en 12 rijbewijzen ingevorderd
1 June 2023
Arbeider juwelierszaak aangehouden na oplichting en verduistering
1 June 2023

Derde training voor Vaarwegmarkeringspersoneel in Suriname gestart

Gepubliceerd door ABC Redactie op 1 June 2023

Participanten over de hele wereld waaronder Barbados, Liberia, Saoedi- Arabië, Gambia, Singapore hebben interesse getoond in de derde International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities (IALA) Level I Manager cursus, georganiseerd door de Suriname Aids to Navigation Academie (SAA). Deze training is bestemd voor personen die zorgdragen voor een veilige, beveiligde en efficiënte scheepvaart binnen hun nationale wateren.


De Maritieme Autoriteit Suriname is lid van de IALA en oprichter van de Suriname AtoN Academie. In 2017 is de eerste training verzorgd met technische ondersteuning van de IALA. De tweede training is in 2019 gehouden.
Opmerkelijk is dat de Suriname AtoN Academie de enige opleidingsorganisatie in zijn soort is voor Zuid Amerika. Het primaire doel van de Suriname AtoN Academie is het faciliteren van opleidingen en trainingen voor personeel dat verantwoordelijk is voor Vaarwegmarkeringen. Een ander doel is om hulp te bieden om de kennis en expertise van het Vaarwegmarkeringspersoneel te vergroten om een veerkrachtige competentie in hun land te bereiken.


De training duurt van 31 mei tot en met 8 augustus 2023. Vermeldingswaard is dat de training is opgesplitst in twee delen waarbij het eerste deel hybride wordt verzorgd en het tweede deel zal fysiek plaatsvinden.

Related posts