Aangenomen valutawet bestaat niet, zegt jurist Viren Ajodhia
6 May 2020
Oud parlements voorzitter Wijntuin overleden
7 May 2020

DATA START BUNDESLIGA BEKEND

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 May 2020

DFLDe Bundesliga en de Tweede Bundesliga gaan zaterdag 16 mei weer van start. Dat heeft Christian Seifert van de Deutsche Fussball Liga (DFL) vandaag bekendgemaakt op een persconferentie. Alle clubs hebben zich achter het plan van de Duitse voetballiga geschaard.

De Bundesliga wordt de eerste Europese voetbalcompetitie die het seizoen 2019/2020 weer gaat hervatten. De twee hoogste divisies gaan volgende week zaterdag verder met de 26ste speelronde, wat betekent dat er met Borussia Dortmund – Schalke 04 meteen een beladen derby op het Duitse voetbalmenu staat. De laatste wedstrijd van die speelronde wordt op maandag 18 mei afgewerkt tussen Werder Bremen en Bayer Leverkusen. Alle wedstrijden worden zonder fans gespeeld.

Gisteren werd gemeld dat het seizoen al op vrijdag 15 mei van start zou gaan, maar die dag ligt nog in de eerste helft van mei, terwijl de politiek in Duitsland toestemming had gegeven om de competities weer vanaf de tweede helft van mei te hervatten. De laatste speelronde moet plaatsvinden op 27 en 28 juni. Dat houdt in dat er negen speelrondes in ruim vijf weken tijd afgewerkt dienen te worden. De DFL hoopt dan ook dat er nog toestemming vanuit de FIFA komt om vijf wissels toe te mogen passen in plaats van drie. De bekerfinale zou nog begin juli plaats moeten vinden.

Seifert benadrukt wel dat het restant van de Bundesliga alleen een succes kan worden als iedereen zich aan de regels houdt. Ook hoopt hij dat het voetbal een voorbeeld kan zijn voor andere sporten, waarbij het niet mogelijk is om afstand te houden.

Programma

Zaterdag 16 mei (10.30 uur):

Borussia Dortmund – Schalke 04

RB Leipzig – SC Freiburg

Hoffenheim – Hertha BSC

Fortuna Düsseldorf – SC Paderborn

FC Augsburg – VFL Wolfsburg

Zaterdag 16 mei (13.30 uur):

Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach

Zondag 17 mei (10.30 uur):

FC Köln – FSV Mainz 05

Zondag 17 mei (13.00 uur):

Union Berlin – Bayern München

Maandag 18 mei (15.30 uur):

Werder Bremen – Bayer Leverkusen

Bayern München is na 25 speelrondes koploper in de Bundesliga met 55 punten. Borussia Dortmund (51 punten), RB Leipzig (50 punten) en Borussia Mönchengladbach (49 punten) volgen op de voet.

 

Related posts