CHILI DOET HAAR PLICHT

Gepubliceerd door ABC Redactie op 14 June 2014

Alexis SanchesNa de spetterende zege van Oranje op de Spanjaarden (5-1) is ook Chili in dezelfde groep begonnen met een zege. Het elftal van Jorge Sampaoli klopte in Cuiabá Australië na een bliksemstart met 3-1. De Aussies zijn komende woensdag de tweede opponent van Oranje.

De Chilenen schoten uit de startblokken in de Arena Pantana. Alexis Sanchez en Jorge Valdivia zorgden binnen het kwartier voor een 2-0 voorsprong voor de Zuid-Amerikanen.

De Australiërs staan echter bekend om hun onuitputtelijke vechtlust en sloegen na 35 minuten terug. Tim Cahill maakte met een krachtige kopbal de 2-1. De 34-jarige aanvaller scoorde voor het derde WK op rij. Dat lukte nooit eerder een Aussie.

Bij Australië stond Tommy Oar in de basis. De speler van Utrecht moest na 69 minuten plaatsmaken. Arturo Vidal hield het een uur vol bij Chili. De vedette van de ploeg kampte lange tijd met een knieblessure en was net op tijd fit voor het duel in Cuiabá.

In de tweede helft leek Chili er een beetje doorheen te zitten. Cahill scoorde, maar zijn treffer werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Bovendien hield de routinier zijn tegenstander ook nog vast.

Chili was nog wel dicht bij de 3-1. Een inzet van Eduardo Vargas werd van de lijn gehaald. Jean Beausejour besliste het duel in de blessuretijd.