Oud Belasting directeur Roy May geen voorstander van de solidariteitsheffing
8 September 2020
Parlementarier An Sadi vraagt samenleving protestacties achterwegen te laten
8 September 2020

Centrale Bank publiceert eindelijk jaarverslagen

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 September 2020

cbvsDe Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft gisteren een onderhoud gevoerd met de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). De VES informeerde o.a. naar de jaarverslagen van de CBvS, de huidige situatie rondom de NRA en de aanpassing van de koers.

Governor Maurice Roemer ging in op de stand van zaken rondom deze kwesties en deed de toezegging dat het jaarverslag van 2015 binnenkort gepubliceerd zal worden. De VES deed daarbij een beroep op de Governor om ook de verslagen van de jaren daarna zo snel mogelijk beschikbaar te stellen.

De  voormalige governor van de Centrale Bank Glenn Gersie, heeft onlangs in het ABC radioprogramma Welingelichte Kringen verteld dat oud-president Bouterse en de toenmalige minister Hoefdraad, de Bank verboden hadden om jaarverslagen te publiceren. Indien de verslagen gepubliceerd zouden worden, zou duidelijk worden dat Hoefdraad zich schuldig had gemaakt aan monetaire financiering in zijn periode als governor van de Centrale Bank en dit is in strijd met de Bankwet. Hoefdraad deed toen het voorstel, in de verslagen op te nemen, dat monetaire financiering geoorloofd was. Gersie weigerde hieraan mee te werken, omdat de Bankwet monetaire financiering verbiedt.

Related posts