CANADA SCHAKELT NATIO UIT

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 June 2021

Jonathan DavidHet is Natio niet gelukt om over te gaan naar de volgende ronde. Zoals coach Dean Gorre eerder had aangegeven is de ploeg van Canada veel verder dan de Surinaamse selectie. Natio begon sterk waarbij er in de eerste kwartier druk werd uitgeoefend op de verdediging van Canada die de bal moeilijk kon uitspelen. Via de druk gelukte het dan ook om enkele hoekschoppen te forceren. Na een van deze corners ramde Sheraldo Becker de deklat, maar de bal ging niet over de doellijn en kwam het veld weer in. Later was het doelman Hahn die Suriname van doorboring kon behoeden. Tot twee keer toe moest hij zijn kunnen tonen en de tweede keer ging de bal via de paal uit.

In de 37ste minuut kwam Canada toch achter de Surinaamse verdediging na een 1-2 tussen David en Davies, laatstgenoemde speler sprintte langs Leerdam en plaatste de bal tussen de benen van goalie Hahn.

De 1-0 betekende dat Natio minimaal twee keer moest scoren om zich voor de volgende fase te plaatsen.

In de tweede helft was het Davies die David bediende voor de 2-0 , en toen was de strijd eigenlijk gestreden voor Suriname. Dean Gorre bracht Te Vrede , Comvalius en Dankerlui i.p.v. respectievelijk Hasselbaink, Malone en Leerdam. Direkt na de rust had Biseswar reeds plaats gemaakt voor Jozefzoon.

Gaandeweg de tweede helft combineerde Canada veel makkelijker op de Surinaamse helft en Jonathan David kwam tot een hattrick door nog tweemaal te scoren. In deze fase creëerde Natio slechts een kans na een goed opgezette aanval van Sheraldo Becker die door Te Vrede over het doel van Borjan werd geschoten.

Een verdiende zege voor Canada die nu in een tweeluik het moet opnemen tegen Haiti. Na de wedstrijd gaf Dean  Gorre aan dat hij teleurgesteld was in de uitslag, maar het proces gaat door en dat volgend maand in de Gold Cup, de tegenstand ook op dit nivo zal zijn.