Watervoorziening gegarandeerd, zegt SWM
8 September 2021
Samenwerking Suriname-Nederland krijgt structuur
8 September 2021

Breuk binnen bestuur Surinaamse Zwembond

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 September 2021

szbBinnen het bestuur van de Surinaamse Zwem Bond (SZB) is er reeds enige tijd een breuk ontstaan. Daarom werd de toenmalige voorzitter Clyde Ford op 28 januari 2021 afgezet tijdens een ALV. Zeven van de negen lidverenigingen stemden vóór de afzetting. Dit besluit werd vervolgens bekrachtigd door een tweede ALV op 25 juli 2021.

Een interim-bestuur onder leiding van Maureen Benschop, heeft een voorbereidingscommissie geïnstalleerd om in oktober 2021 bestuursverkiezingen te houden. Ook werd het interim-bestuur erkend door de internationale zwemorganisatie FINA.

Het interim-bestuur stelt zich op het standpunt dat Clyde Ford niet meer gemachtigd is om zich voor te doen als voorzitter van de SZB. Ford aan de andere kant heeft gemeend een onderzoek te laten instellen tot de afzettingsprocedure van hem als voorzitter omdat hij van mening is dat dit op slinkse wijze is geschiedt.

Gisteren hield het interim-bestuur een persconferentie om de ontstane situatie uit te leggen. U hoort Maureen Benschop.{mp3}zwembond8sept21{/mp3}

Related posts