Bondsbestuur brandweer uitgenodigd door JusPol na aankondiging beraad

Gepubliceerd door ABC Redactie op 27 February 2024

Werknemers van het Korps Brandweer Suriname (KBS) zijn per direct in beraad. Bij storting van het salaris kwamen zij tot de ontdekking dat de vergoeding voor zon- en feestdagen niet is uitbetaald. Hierdoor kregen zij minder op de rekening gestort. De bedragen variëren tussen de SRD 2000,- en SRD 6000,- per persoon, vertelde Joel Panka – bestuurslid van de Bond Personeel Brandweer Suriname (BPBS) vanmorgen in ABC Aktueel.

Nadat de werknemers spontaan in actie zijn gegaan, heeft de bond dit overgenomen. Er wordt niet uitgerukt voor bos- en grasbranden. Daardoor hebben de manschappen zich ook teruggetrokken uit Wageningen waar al enige tijd een bosbrand woedt.

Naast deze uitbetaling, kampt het personeel ook met slechte werkomstandigheden. Zo is onder andere schoeisel in ermbarmelijke staat. Veiligheidsschoenen worden met ‘zip ties’ gebonden zodat die niet uit elkaar vallen. De bond is inmiddels uitgenodigd door de leiding van het ministerie van Justitie en Politie. Volgens Panka zal het gesprek niet lang duren; de eisen zullen voorgelegd worden. De uitnodiging was voor 10 uur vanmorgen.

Related posts