Bond Brandweer en Juspol ‘on speaking terms’

Gepubliceerd door ABC Redactie op 28 January 2019

getrDe bond bij de Korps Brandweer Suriname en de leiding van het Ministerie van Justitie en Politie zijn ‘on speaking terms’. Dat zegt minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Vorig week zei de bond dat het af wil van de brandweerleiding. Een motie van wantrouwen tegen de brandweertoppers werd toen aangenomen, tijdens een algemene ledenvergadering van de bond, met tweehonderd stemmen voor en één stem tegen.

De leden zijn niet te spreken over het uitblijven van het medisch onderzoek, dat is beloofd aan brandweerlieden, die in oktober vorig jaar de brand hebben geblust op de vuilstortplaats van Ornamibo. Toen kwamen er veel gifstoffen vrij. Naar zeggen van de bond, heeft de brandweerleiding geen oor voor de problemen van brandweerlieden.

Minister Getrouw zegt dat er gesprekken worden gevoerd met alle actoren om te komen tot een oplossing, ‘die er in feite al is’. Wat die oplossing is, wordt nog niet uit de doeken gedaan, totdat de bond haar leden heeft geïnformeerd. Dat zal naar alle waarschijnlijk vrijdag aanstaande gebeuren op een ALV. Getrouw meent de rust in de organisatie, de veiligheid van de leden en de adequate dienstverlening aan de samenleving, te willen waarborgen.

 

Related posts