BLAMEREND VERLIES UNITED EN CHELSEA NIET LANGS CITY

Gepubliceerd door ABC Redactie op 21 September 2014

Lampard maakt gelijk voor CityTegen tien spelers van Manchester City heeft Chelsea de overwinning uit handen gegeven. Uitgerekend Chelsea-icoon Frank Lampard, die op huurbasis bij City speelt, bepaalde de eindstand op 1-1.

Het duel tussen de twee Engelse zwaargewichten werd in de eerste helft vooral gekenmerkt door strijd. Beide partijen vochten voor elke centimeter, wat stevige duels opleverde. Met name de clashes tussen Diego Costa en Vincent Kompany waren spectaculair. Geen van beide partijen was in de eerste helft bij machte het initiatief naar zich toe te trekken.

Na de pauze werd City wat sterker, hoewel grote kansen nog steeds uitbleven doordat Chelsea, dat als enige nog zonder puntenverlies was, uitstekend verdedigde. Een rode kaart voor Pablo Zabaleta in de 67ste minuut (tweemaal geel) deed de kansen van de thuisploeg echter geen goed. Sterker nog: de wedstrijd kantelde erdoor en vier minuten na de verbanning van Zabaleta opende Chelsea de score. André Schürrle bekroonde bij de tweede paal een prachtige counter op aangeven van Eden Hazard.

In de poging de score om te buigen kwam uitgerekend Chelsea-icoon Frank Lampard in het veld bij City. In een scenario dat de stoutste verwachtingen overtrof, was het Lampard die vijf minuten voor het einde de 1-1 op het scorebord bracht, even nadat Diego Costa namens Chelsea tegen de paal had geschoten. Dat zijn optreden tegen zijn oude club Lampard duidelijk roerde bleek toen hij het doelpunt weigerde te vieren.

Door het gelijkspel laat Chelsea voor het eerst dit seizoen punten liggen. Met dertien punten uit vijf duels voeren The Blues nog wel de ranglijst aan. City staat met acht punten zesde.

Leicester City – Manchester United

Rooney treurtManchester United heeft een voorsprong uit handen gegeven op bezoek bij promovendus Leicester City, dat met 5-3 won. Daarmee neemt de druk op Louis van Gaal toe. Leicester –

Promovendus Leicester City heeft Manchester United te kijk gezet. In een spektakelstuk werd het elftal van manager Louis van Gaal met 5-3 verslagen.

United kwam bij promovendus Leicester goed uit de startblokken. Binnen zestien minuten stond de ploeg van manager Louis van Gaal op een comfortabele 2-0 voorsprong. Robin van Persie opende met zijn eerste seizoentreffer de score in de dertiende minuut, een kopbal op aangeven van Falcao. De Colombiaan begon voor het eerst in de basis, wat Juan Manuel Mata zijn plaats kostte. Wayne Rooney was de nieuwe schaduwspits en hij stond aan de basis van het tweede doelpunt van United, een schitterende stift van aanwinst Ángel di María.

Daarmee leek United af te stevenen op een simpele zege, maar Leicester toonde veerkracht. In de zeventiende minuut zorgde Leonardo Ulloa (foto boven) met een knappe kopbal voor de aansluitingstreffer. Toen Ander Herrera na een uur scoorde door een schot van Di María van richting te veranderen, leek het alsnog beslist. Tussen de 62ste minuut en de 64ste minuut scoorde Leicester echter twee keer. David Nugent benutte een strafschop en Esteban Cambiasso schoot raak bij zijn basisdebuut.

Daarmee was de koek nog niet op voor de thuisploeg, want tien minuten voor tijd kwam Leicester via een counter zelfs op voorsprong. Jamie Vardy was dit keer de gevierde man. Vier minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Tyler Blackett ontving rood en veroorzaakte een strafschop, die dit keer door Ulloa werd benut.

Daarmee staat Van Gaal na vijf duels op het schamele aantal van vijf punten. Dat levert de teleurstellende twaalfde positie op de ranglijst op. Volgende week wacht een thuiswedstijd tegen West Ham United.