Suriname en Nederland tekenen intensieverklaring op gebied van defensie
9 April 2021
HISTORISCHE ZEGE MATSUYAMA IN AUGUSTA
12 April 2021

Binnenlandse zorg gegarandeerd; parlement wordt geïnformeerd over vertrek Cubaanse artsen

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 April 2021

RamdinDe zorg in het binnenland blijft gegarandeerd. Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft zijn zorgen geuit over het vertrek van Cubaanse artsen uit Suriname, die voornamelijk in districten actief waren.

Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking (BiBis), is de mantelovereenkomst met Cuba, niet verbroken. De artsen die zijn vertrokken waren vorig jaar hier aangekomen voor steun tijdens de COVID-19 crisis.

De zorg in het binnenland gaat gewoon verder; nu met Surinaamse artsen, benadrukt Ramdin. Het parlement wordt vandaag geïnformeerd hierover.

{mp3}ramdin_cuba_9_4_2021{/mp3}

Een gerucht deed de ronde dat er geen quarantaineplicht was voor een minister, die na een reis terugkeerde naar Suriname. Hierdoor zijn gezinsleden besmet geraakt met het Coronavirus. Ramdin zegt dat dit niet juist is.

Het is inderdaad zo dat gezinsleden van minister Krishna Mathoera besmet zijn met het virus, maar dat komt niet door een quarantaine-probleem. De minister was in Suriname. Vanmorgen is Mathoera negatief getest op het virus.

{mp3}ramdin_mathoera_9_4_2021{/mp3}

Related posts