Belangenverstrengeling bij parastatale bedrijven na benoeming RVC-leden
24 August 2020
“Bouterse en Hoefdraad hebben publicatie jaarverslag Centrale Bank verboden”
24 August 2020

Binnen drie maanden ambassadeurs in Suriname en Nederland

Gepubliceerd door ABC Redactie op 24 August 2020

albertNederland en Suriname willen nog voor 25 november weer ambassadeurs gaan uitwisselen. Dat hebben de ministers van Buitenlandse Zaken, Stef Blok en Albert Ramdin, bekendgemaakt.

Blok zei dat Nederland Suriname met 3,5 miljoen euro zal helpen om de coronacrisis te bestrijden. Nederland wil Suriname ook bijstaan om de economische situatie te verbeteren.

Blok wilde niet veel zeggen over de juridische positie van Bouterse en die van vice-president Brunswijk. “Vervolging is in Nederland in handen van justitie en die moet in onafhankelijkheid zijn werk kunnen doen”, zei Blok. De twee bewindslieden wezen erop dat het volgens de Surinaamse wet niet is toegestaan Surinaamse onderdanen uit te leveren.

Inmiddels is er tussen de Centrale Bank van Suriname en Nederland overleg geweest om de geldtransporten te hervatten. Morgen heeft Ramdin een gesprek met minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de 19.5 miljoen euro aan resterende verdragsmiddelen.

Sheila Sitalsing van het programma Met Het Oog Op Morgen, sprak gisteravond met Albert Ramdin. Ze vroeg hem onder meer wat de Surinaamse bevolking vindt van de relaties met Nederland.{mp3}ramdin24aug{/mp3}

 

Related posts