BEZOEK VROUWEN NEKT FODEN EN GREENWOOD

Gepubliceerd door ABC Redactie op 7 September 2020

Phil Foden en Mason GreenwoodPhil Foden (20) en Mason Greenwood (18) hebben zich flink in de nesten gewerkt. De twee jongelingen ontbraken maandag op de training van de nationale ploeg en worden uit de Engelse selectie gezet. En dat heeft een bijzondere reden.

In IJsland zijn namelijk beelden opgedoken waaruit dat blijkt dat Foden en Greenwood na de eerste Nations League-wedstrijd van zaterdag tegen IJsland vrouwelijk bezoek hebben gehad in het spelershotel. En dat is tegen de IJslandse coronavoorschriften in. Volgens die protocollen mochten de internationals buiten hun ploeggenoten om geen contact hebben met andere mensen. Zelfs bezoek van gezinsleden is uit den boze.

Nu Foden en Greenwood de coronabubbel rondom de Engelse nationale ploeg hebben doorbroken, reizen ze niet later deze maandag mee naar Denemarken voor de tweede wedstrijd in de Nations League van dinsdagavond. Bondscoach Gareth Southgate heeft het nieuws, dat in eerste instantie opdook bij tabloids als The Daily Mail en The Daily Mirror, tijdens een persconferentie bevestigd. De FA is volgens de BBC een onderzoek gestart.

En het leek nog zo’n mooie week te worden voor Foden en Greenwood. Zaterdag maakten de middenvelder van Manchester City en de aanvaller van Manchester United immers nog hun debuut voor Engeland. Het leek de start van een veelbelovende interandloopbaan voor twee van Engelands grootste talenten, maar die krijgt nu even een flinke knauw. Het ontvangen van vrouwelijk bezoek is ook tegen de gedragsregels van de FA.

Daarmee is de tweede Engelse voetbalrel in korte tijd geboren. Onlangs raakte Harry Maguire al in opspraak toen hij tijdens zijn vakantie in Griekenland twee nachten in de cel moest doorbrengen na een aanvaring met de lokale politie. Maguire werd door Southgate uit de Engelse selectie gezet nadat hij werd veroordeeld voor diverse vergrijpen, maar de interlandloopbaan van de 27-jarige verdediger van Manchester United is niet in gevaar.

 

 

Related posts