BENZEMA WINT VAN RONALDO

Gepubliceerd door ABC Redactie op 12 October 2014

Frankrijk viert feestPortugal is bij het debuut van bondscoach Fernando Santos onderuit gegaan op bezoek bij Frankrijk (2-1). De organisator van het EK in 2016 sprong in het Stade de France beter met de kansen om tijdens de vriendschappelijke interland.

Frankrijk, dat geen EK-kwalificatieduels hoeft te spelen en in Groep I tegen Albanië, Armenië, Denemarken, Portugal en Servië oefent, begon uitstekend aan de wedstrijd. In de derde minuut kwam de thuisploeg op voorsprong via Karim Benzema, die scoorde uit een rebound na een schot van Bacary Sagna.

Maar de bezoekers lieten zich ook zien in Parijs. In de twaalfde minuut was Danny na een snelle ingooi van Cristiano Ronaldo dicht bij de gelijkmaker, terwijl Nani na een halfuur maar net voorlangs schoot. Frankrijk controleerde de wedstrijd echter wel en liet de bal eenvoudig rondgaan op de helft van Portugal.

Na rust kwam het eerste gevaar van Cristiano Ronaldo, die Steve Mandanda uitstekend redding zag brengen bij zijn kopbal. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar in de 69ste minuut schoof Paul Pogba van buiten het zestienmetergebied het tweede doelpunt namens de Fransen binnen. Kort daarna was Blaise Matuidi zelfs dicht bij 3-0.

In de 77ste minuut kwam Portugal, kort nadat Cristiano Ronaldo het veld had verlaten, terug in de wedstrijd. Ricardo Quaresma benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding op João Mário. Het bleek het slotakkoord, want het bleef bij 2-1.