Er moeten keuzes gemaakt worden, zegt Ramadhin
18 May 2021
Voorbereidingen op ontmoeting tussen president Santokhi en president Ali
19 May 2021

BENZEMA NA 6 JAAR TERUG BIJ LES BLUES

Gepubliceerd door ABC Redactie op 18 May 2021

Karim Benzema Wat Franse media al aankondigden, is vanmiddag bevestigd door de Franse voetbalbond: Karim Benzema gaat na bijna zes jaar afwezigheid met Frankrijk mee naar het EK. De 33-jarige steraanvaller van Real Madrid is een van de 26 spelers die door bondscoach Didier Deschamps is geselecteerd.

En dat is ronduit verrassend na alles wat er sinds de laatste interland van Benzema in 2015 heeft plaatsgevonden. Nadat hij door Deschamps werd genegeerd voor het EK 2016, beschuldigde de voormalig aanvaller van Olympique Lyon de bondscoach er van zich te hebben laten beïnvloeden door racisten. De jaren erna bleef de 81-voudig international regelmatig zijn onvrede uiten over het feit dat hij stelselmatig werd genegeerd, terwijl een spits als Olivier Giroud wel vaste keus is.

Het feit dat Benzema niet werd opgeroepen, heeft alles te maken met het feit dat hij de hoofdrolspeler in een geruchtmakende zaak is. Hij moet zich namelijk voor de rechter verantwoorden, aangezien hij zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan het afpersen van collega-international Valbuena door middel van een sekstape. Die zaak is in Frankrijk al sinds 2015 veel in het nieuws.

Benzema opperde al eens gekscherend dat hij wilde switchen naar de nationale ploeg van Algerije, maar nu krijgt zijn interlandloopbaan voor Frankrijk tegen alle verwachtingen in toch een vervolg. Zeven jaar na zijn laatste optreden op een eindtoernooi tijdens het WK 2014 in Brazilië, mag Benzema zich opmaken voor het EK met Frankrijk. En dus lonkt een voorhoede waarvan de klasse vanaf druipt. Ook Kylian Mbappé en Antoine Griezmann zijn immers van de partij.

 

Related posts