Aantal vaccinaties neemt toe; lockdown moet vruchten afwerpen
21 May 2021
Recht op demonstratie niet onbegrensd, zegt Serena Muntslag – Essed
21 May 2021

Benoeming Leo Brunswijk terugdraaien, zegt de NPS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 21 May 2021

ruslGregory Rusland, voorzitter van de NPS, eist dat de recente benoeming van Leo Brunswijk bij de EBS wordt teruggedraaid. In een brief aan de coalitietop schrijft hij dat zijn partij deze benoeming niet goedkeurt. Daarom dient deze zo spoedig mogelijk teruggedraaid te worden. Het is de eerste keer dat coalitiepartij NPS expliciet eist dat een maatregel van de overige partners wordt teruggedraaid.{mp3}wijdenbosch21mei21{/mp3}

Ruth Wijdenbosch, prominente NPS-er, zegt dat dit standpunt allang leeft bij de partij. Ook zijn de signalen eerder gegeven.

De RvC-benoemingen sinds het aantreden van de regering concentreren zich op familie en vrienden. Dat vindt Angelique del Castilho, voorzitter van DA’91. Zij zegt dat de benoemingen zich niet zozeer concentreren op deskundigheid. Leo Brunswijk is lid van de RvC van de EBS en sinds kort ook directielid. Dit is in strijd met elke vorm van goed bestuur, zegt del Castilho.{mp3}delcast21mei21{/mp3}

En nauwelijks is de schok van de benoeming van Leo Brunswijk bij de EBS voorbij, als nog een benoeming van deze persoon boven water komt. Brunswijk is per 1 maart 2021 benoemd tot voorzitter van het stichtingsbestuur bij Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS), namens het ministerie van Justitie en Politie. De beschikking is van 26 februari 2021 en werd ondertekent door minister Kenneth Amoksi.

Brunswijk krijgt hiervoor een maandelijkse vergoeding van SRD 1250,- . Het bestuur is benoemd voor de duur van drie jaar, te rekenen van 1 maart 2021 tot 1 maart 2024. De voorzitter van de Raad van Toezicht in deze stichting is Clifton Lienga, die tevens RVC-lid is bij de EBS.

Brunswijk was eerder reeds voorzitter van deze stichting, die ontbonden werd door toenmalig minister van Juspol, Jennifer van Dijk-Silos. Er werd onderzoek gedaan naar financiële handelingen. Uiteindelijk werd een compleet nieuwe stichting opgericht, waarin Brunswijk nu benoemd is door de huidige regering. Pogingen om een reactie te krijgen van Amoksi, bleven onbeantwoord.

Related posts