BENAUWDE ZEGE BELGIE TEGEN TUNESIE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 8 June 2014

Dries Maartens rukt op namens BelgieTegen een veredeld B-team van Tunesië heeft België nipt gewonnen dankzij Dries Mertens. De uitwaaiwedstrijd lag een half uur stil vanwege een hagelbui, waarna de Rode Duivels niet goed meer voor de dag kwamen.

De eerste twintig minuten waren uitstekend van de ploeg van Marc Wilmots, maar grote kansen leverde dat niet op. Het veldspel was echter uitstekend, maar België trof in Tunesië geen sterke tegenstander. Georges Leekens, in het verleden bondscoach van de Rode Duivels en nu van de Noord-Afrikanen, gaf vooraf aan dat hij twintig afwezigen had. Zondag staan Espérance de Tunis en CS Sfaxien dan ook tegenover elkaar in de Afrikaanse Champions League.

Halverwege de eerste helft besloot scheidsrechter Viktor Kassai de wedstrijd te staken vanwege het noodweer boven Brussel. Op het veld van het Koning Boudewijnstadion lagen hagelstenen ter grootte van golfballen, waardoor de Hongaar het niet meer verantwoord vond om door te voetballen. Bondscoach Marc Wilmots van België leek zelfs aan te sturen op een definitief einde, maar na ruim een half uur keerden beide teams terug.

Maar het spel van België viel na de hervatting tegen. Pas in het laatste kwartier kreeg het nog wat kansen via Jan Vertonghen en Anthony Vanden Borre. De wedstrijd leek te eindigen zonder doelpunten, maar kort voor tijd zorgde Dries Mertens op aangeven van Nacer Chadli voor de overwinning. Romelu Lukaku viel in, maar maakte de wedstrijd niet vol. De spits ging in de extra speeltijd geblesseerd van het veld.

In de voorbereiding op het WK won België eerder al van Luxemburg (5-1) en Zweden (0-2). Dinsdag 17 juni start voor de Rode Duivels het toernooi in Brazilië met een wedstrijd tegen Algerije, daarna volgen groepsduels met Rusland en Zuid-Korea.