WASHINGTON STOPT DURANT EN OKLAHOMA
2 February 2014

BARCELONA VERLIEST IN EIGEN HUIS

Gepubliceerd door ABC Redactie op 2 February 2014

Alexis SanchezEen klap voor koploper FC Barcelona. In eigen huis gingen de Catalanen met 3-2 verrassend onderuit tegen Valencia. Atlético Madrid heeft de eerste plaats in de Primera División daardoor voor het grijpen. Barcelona had in de Primera Division 25 keer op rij niet verloren in Camp Nou.

Barça kwam al in de 7e minuut op voorsprong dankzij een heerlijke treffer van Alexis Sanchez. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Dani Parejo.

Aan het begin van de tweede helft kwam Valencia op voorsprong door Pablo Piatti. Lionel Messi zorgde voor de aansluitingstreffer door een strafschop te benutten. Paco Alcácer bracht Valencia weer langs Barça: 3-2. Na rood voor Jordi Alba (twee keer geel) moest Barcelona het laatste kwartier met tien man verder. Ver in blessuretijd  kreeg de ploeg van trainer Gerardo Martino nog een enorme kans op 3-3l, maar Messi schoot de bal na een vloeiende aanval via de voet van doelman Diego Alves naast.

Barcelona heeft nu meer verliespunten dan Atlético Madrid, dat ook op 54 punten staat, maar zondag nog in actie komt tegen Real Sociedad. Real Madrid, dat 53 punten heeft, kan de Catalanen ook passeren als het wint bij Athletic Bilbao.