BARCELONA NEEMT KOPPOSITIE OVER VAN REAL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 9 March 2015

Messi scoort voor Barcelona Lionel Messi heeft Barcelona met zijn 24ste hattrick in de Spaanse competitie naar de koppositie geschoten. In Camp Nou was Rayo Vallecano overduidelijk een maatje te klein: 6-1.

Voor de rust was Luis Suarez al na vijf minuten verantwoordelijk voor de openingstreffer, terwijl Gerard Piqué al vroeg in de tweede helft de marge op twee zette: 2-0. Met name de treffer van Suarez was fraai. Met de buitenkant van zijn rechtervoet liet hij doelman Cristian Alvarez volkomen kansloos.

Daarna was het Messi die de hoofdrol opeiste. Met drie treffers voerde hij zijn indrukwekkende productie op naar dertig doelpunten in de Primera División. Bovendiend was het alweer zijn 24ste hattrick in de Spaanse competitie. Daarmee is hij Cristiano Ronaldo gepasseerd en is Messi de speler met de meeste hattricks in de Primera División.

Messi mocht na 56 minuten aanleggen voor een strafschop. Na zijn misser vanaf elf meter in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City (2-1 zege), ging het ook mis tegen Vallecano. Doelman Cristian Alvarez keerde zijn inzet, maar scheidsrechter Jesús Gil Manzano gaf de Argentijn een herkansing vanwege te vroeg inlopen. Dit keer maakte Messi geen fout: 0-3.

Ruim tien minuten later was de 24ste hattrick van Messi een feit: 0-5. Het slotakkoord was echter voor Suarez, die met zijn zevende competitiegoal van dit seizoen de eindstand bepaalde. Alberto Bueno redde vlak daarvoor al de eer namens Rayo Vallecano. De middenvelder mocht na de overtreding van Dani Alves, die daarvoor een rode kaart kreeg, aanleggen vanaf elf meter en faalde niet.

Door de eenvoudige zege op Rayo Vallecano is Barcelona de nieuwe koploper van de Spaanse competitie. Rivaal Real Madrid ging zaterdag namelijk ten onder tegen Athletic de Bilbao (1-0), waardoor de Catalanen na 26 speelronden de ranglijst aanvoeren.