BARCELONA IN ZWAAR WEER

Gepubliceerd door ABC Redactie op 26 January 2021

Barcelona Het is al geruime tijd bekend dat Barcelona economisch gezien in grote problemen verkeert, en de publicatie van hun jaarlijkse financiële verslag bevestigt dat heel duidelijk. Een kortlopende schuld van ongeveer 730 miljoen euro. Dit cijfer wordt als volgt opgesplitst: 265 miljoen euro schuld aan kredietinstellingen, 2,5 miljoen euro obligaties en andere verhandelbare effecten, 164 miljoen euro schuld aan sportpersoneel en 298 miljoen euro andere schulden.

Barcelona sloot het seizoen 2019/20 af met een nettoschuld van 488,4 miljoen euro en de club onderhandelt met zijn schuldeisers over uitstel van die betalingen vanwege de impact die het coronavirus op hun rekeningen heeft gehad. De club hoopt, die betalingen tot ten minste 30 juni 2021 te kunnen uitstellen.

Terwijl sommige schuldeisers een verlenging hebben goedgekeurd, blijft Barcelona met anderen onderhandelen over uitstel van betalingen. Een ander opvallend detail in het document zijn de verwachte inkomsten, waarop Barcelona hoopte dit seizoen te kunnen rekenen, maar op dit moment lijkt het niet haalbaar op korte termijn. Barcelona verwachtte dit  seizoen 56 miljoen euro te verdienen, met een schatting van 25 procent in februari en 50 procent vanaf mei, wat nu niet waarschijnlijk lijkt.

 

Related posts