Indiase president Murmu schenkt medicamenten aan Suriname
6 June 2023
Wetten overboord gegooid bij uitzetting Asawini
6 June 2023

Autoriteiten moeten verklaren waarom Asawini tot ongewenste vreemdeling is verklaard

Gepubliceerd door Rudi Esajas op 6 June 2023

Advocaat Hugo Essed krijgt de indruk dat verschillende berichten over cyanide in Brokopondo fake zijn.
Tot nu toe heeft niemand de bootsman kunnen aanwijzen en de plek kunnen aantonen waar er een boot gezonken is met cyanide. Ook blijkt naderhand dat het leidingwater van SWM niet vervuild is met cyanide. En de Medische Zending heeft ook laten weten dat er geen sterften zijn gerapporteerd als gevolg van cyanide.

Regita ‘Asawini’ Edenburg heeft zich samen met Graman Aboikonie, Frank King en andere personen verenigd in het Volkstribunaal. ‘Het Volkstribunaal heeft geen enkele publieke en juridische bevoegdheid. Er is rechtsgrond in de wet, noch de grondwet en noch een verdrag hiervoor’, zegt Essed. Hetgeen men hiermee beoogd ziet de advocaat als seperatisme binnen de staat Suriname.

Asawini werd onlangs aangehouden en het proces tot uitzetting werd ingezet. Essed heeft vraagtekens over de uitzetting van Asawini. Bij hem is het niet duidelijk om welke reden Asawini door de staat tot ongewenste vreemdeling is verklaard. Hij hoopt dat de bevoegde autoriteiten hierover met een verklaring komen.

Onze nieuwsdienst heeft op diverse momenten contact gemaakt met diverse betrokken ministers over dit onderwerp. Geen van hen reageerden, terwijl de autoriteiten pretenderen de communicatie met het volk te willen verbeteren.

In het radioprogramma ‘Welingelichte Kringen’ ging Essed in op deze kwestie.

Related posts