ATLETICO STEVENT AF OP TITEL

Gepubliceerd door ABC Redactie op 19 April 2014

Atletico vs ElcheAtlético Madrid blijft op kampioenskoers. Thuis tegen Elche boekten de Madrilenen hun achtste overwinning op rij (2-0), waardoor het een gat slaat met Real Madrid en Barcelona.

Het duel werd vooruitgeschoven naar de vrijdagavond, omdat Atlético dinsdag in de halve finale van de Champions League aantreedt tegen Chelsea. De Rojiblanco’s begonnen matig aan het duel met Elche en mochten doelman Thibaut Courtois bedanken voor een paar sublieme reddingen in de eerste helft, waarmee hij een verrassende voorsprong van de gasten voorkwam.

Vijf minuten na rust kreeg Atlético een strafschop, maar David Villa hielp de enorme kans op de openingstreffer om zeep. Het was alweer de vierde gemiste strafschop van de Madrilenen dit seizoen. Grote gevolgen had die misser echter niet, want in de 72ste minuut kopte Miranda na een corner van José Sosa de 1-0 tegendraads tegen de touwen. Het werd ook nog 2-0. Cristian Sapunaru (die daarvoor zijn tweede gele kaart kreeg) vloerde Diego Costa in de extra tijd en de spits nam het buitenkansje zelf voor zijn rekening: 2-0. Het was alweer zijn 27ste competitietreffer.

Atlético komt door de triomf op 85 punten uit 34 duels. Daarmee komt de eerste landstitel sinds 1996 weer een stap dichterbij. Real Madrid (79 uit 33) en Barcelona (78 uit 33) staan tweede en derde.