ATLETICO KOPLOPER IN SPANJE

Gepubliceerd door ABC Redactie op 11 January 2016

Antoine GriezmannDoor een 2-0 overwinning bij Celta de Vigo is Atlético Madrid koploper van Spanje geworden. De Fransman Antoine Griezmann nam vlak na rust het eerste doelpunt voor zijn rekening en invaller Yannick Ferreira Carrasco besliste het duel in de slotfase.

Griezmann was in de eerste helft ook al dicht bij een treffer. Omdat zijn knal maar net over ging en ook Celta nauwelijks écht een vuist kon maken, werd de eerste helft doelpuntloos besloten.

Na de onderbreking brak Griezmann wél snel de ban. Met een soepele beweging leidde hij een razendsnelle combinatie in. Uiteindelijk was het Luciano Vietto die zijn ploeggenoot een niet te missen kans bood. De intikker in de 49ste minuut was voor Griezmann zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen.

Ferreira Carrasco ontdeed het duel in Galicië, waar door aanhoudende regen lang onzeker was of het treffen van zondag wel doorgang zou vinden, van het laatste beetje spanning. Hij rondde af na zijn eigen actie en bezegelde zo de veertiende competitieoverwinning van dit seizoen.

De ploeg van trainer Diego Simeone hield vervolgens stand en passeert daardoor Barcelona. De voorsprong op de Catalaanse grootmacht bedraagt twee punten, al heeft Barça nog een duel te goed. Atlético, in de achtste finale van de Champions League de tegenstander van PSV, heeft door de zege vier punten voorsprong op stadgenoot Real en vooral het geringe aantal tegentreffers (8) is imposant. Het was immers al voor de twaalfde keer dat Simeone zijn ploeg zonder tegentreffer van het veld zag stappen. Celta, dat in de slotfase ex-Feyenoorder John Guidetti nog inbracht, blijft vijfde.