ARGENTINIE EN GHANA VERDER

Gepubliceerd door ABC Redactie op 25 June 2014

Messi Mede dankzij twee goals van Lionel Messi heeft Argentinië ook zijn derde groepswedstrijd winnend afgesloten. Nigeria werd verslagen (2-3), maar de Afrikanen plaatsten zich desondanks voor de achtste finale van het WK.

Nog niet alle toeschouwers hadden hun plaats gevonden in Estádio Beira-Rio of Argentinië stond al op voorsprong. In de derde minuut schoot Ángel di María op de paal en de rebound was een prooi voor Messi, die kiezelhard binnenschoot. Zijn derde doelpunt op dit WK zorgde voor een grote glimlach bij de aanvaller.

Maar het antwoord van Nigeria liet niet lang op zich wachten, want nog geen twee minuten later had Ahmed Musa de stand alweer gelijk getrokken. De voormalige aanvaller van VVV-Venlo schoot vanaf de linkerkant naar binnen snijdend schitterend binnen en was daarmee al de twaalfde speler met een heden of verleden in de Eredivisie die scoorde op dit WK.

Het spel bleef op en neer golven en op aangeven van Messi kreeg Gonzalo Higuaín ook nog in het eerste kwartier een grote mogelijkheid, maar de spits schoot in het zijnet. In de 38ste minuut kreeg bondscoach Alejandro Sabella van Argentinië een forse tegenvaller te verwerken, aangezien Sergio Agüero geblesseerd van het veld moest. Ezequiel Lavezzi verving hem.

Beide ploegen leken de gaan rusten met een gelijke stand, maar daar dacht Messi anders over. Op slag van rust schoot hij een vrije trap achter Vincent Enyeama, die vier jaar geleden in de groepsfase in Zuid-Afrika nog een bijna perfecte wedstrijd keepte tegen Argentinië. In Brazilië bleek hij makkelijker te passeren door de Zuid-Amerikaanse grootmacht.

Ook deze voorsprong hield niet lang stand, want in de 47ste minuut trok Musa de stand opnieuw gelijk. Opnieuw kwam de aanvaller vanaf de linkerkant naar binnen, waarna hij beheerst afrondde. Net als de eerste helft was ook de openingsfase na rust doelpuntrijk, want drie minuten later werkte Marcos Rojo uit een hoekschop 2-3 binnen.

Argentinië vertrouwde op een goede afloop, want in de 63ste minuut besloot Sabella om aanvoerder Messi naar de kant te halen. In het resterende half uur kon de wedstrijd alle kanten op, want beide landen kregen nog kansen. Musa was dicht bij zijn derde van de wedstrijd, maar zag zijn schot geblokt worden.

Het bleef uiteindelijk 2-3, waardoor Argentinië op negen punten eindigt en daarmee winnaar van Groep F is. In de achste finale is de nummer twee uit Groep E – waarschijnlijk Ecuador of Zwitserland – de tegenstander. Ondanks de nederlaag schaart ook Nigeria zich bij de laatste zestien, Frankrijk is vermoedelijk de eerstvolgende tegenstander in de knock-outfase.