De regering heeft de financiële crisis onder controle
26 March 2021
Deense HPSGbiedt alleen voordelen voor Suriname, zegt Achaibersing
30 March 2021

AGUERO KRIJGT STANDBEELD BIJ VERTREK

Gepubliceerd door ABC Redactie op 30 March 2021

Sergio AgueroSergio Agüero zal Manchester City aan het einde van het seizoen verlaten. De koploper in de Premier League biedt de 32-jarige spits geen nieuw contract aan. De Argentijn speelt sinds 2011 voor City. Agüero wordt al een tijdje in verband gebracht met een overgang naar FC Barcelona, waar zijn landgenoot Lionel Messi speelt.

Agüero krijgt een standbeeld naast die van zijn voormalige teamgenoten David Silva en Vincent Kompany. ,,We kijken uit naar de mogelijkheid om Sergio aan het einde van het seizoen een passend vaarwel te geven. Zijn grootheid zal onuitwisbaar gegraveerd zijn in de herinneringen van iedereen die van de club houdt en misschien zelfs van iedereen die gewoon van voetbal houdt”, zei voorzitter Khaldoon Al Mubarak van ManCity.

Agüero maakte 257 doelpunten in 384 wedstrijden voor City. Daarmee is de Argentijns international, die in 2011 overkwam van Atlético Madrid, recordhouder. Een van die goals was misschien wel de beroemdste in de geschiedenis van City: hij scoorde in blessuretijd tegen Queens Parks Rangers. Daarmee bezorgde Agüero zijn ploeg in het seizoen 2011-12 de Engelse titel.

Vanwege blessures kwam Agüero dit seizoen tot 14 slechts optredens in alle competities.

 

Related posts