Arts Ruben del Prado is het oneens met de zienswijze van collega arts Frank Bueno de Mesquita over het coronavirus.
4 June 2020
Minister Elias van Volksgezondheid roept samenleving op thuis te blijven
5 June 2020

ACHT GRANDPRIX BEPALEN KAMPIOEN

Gepubliceerd door ABC Redactie op 4 June 2020

Ross BrownDe acht races voor het Formule 1-seizoen die tot dusverre gepland staan in Europa zijn voldoende om een nieuwe wereldkampioen te bepalen. Volgens de reglementen moeten er GP’s zijn verreden op minstens drie continenten in een seizoen om te spreken van een wereldkampioenschap, maar die regel is volgens Ross Brawn, de directeur van de koningsklasse van de autosport, vanwege de coronacrisis voorlopig geschrapt.

„In theorie zorgen die acht Europese wedstrijden voor een wereldkampioenschap”, zei Brawn tegen het vakblad Autosport. Volgensde regels moeten er voor een WK minimaal acht races worden verreden.

De Formule 1 heeft vorige week de voorlopige racekalender bekendgemaakt. Op 5 en 12 juli zullen er twee Grand Prixs worden verreden op het circuit in Spielberg in Oostenrijk. Daarna volgen een race in Boedapest, twee races op Silverstone in Groot-Brittannië en races in Barcelona, Spa-Francorchamps en Monza. Ook Sotsji heeft aangegeven open te staan een extra race te huisvesten.

De Formule 1 wil nog uitkomen op een seizoen met vijftien tot achttien races, maar het is vanwege de coronacrisis nog onbekend of er races buiten Europa kunnen worden verreden

 

Related posts