Covid lijken worden in Wanica Ziekenhuis gehouden vanwege logistieke redenen
22 September 2021
Werknemers die zijn ontslagen vanwege niet-vaccineren kunnen aankloppen bij Arbeid
22 September 2021

Achaibersing reageert op uitspraak Brunswijk: ‘ik autoriseer pas als procedures correct zijn’

Gepubliceerd door ABC Redactie op 22 September 2021

achOnlangs heeft vicepresident Ronnie Brunswijk zijn misnoegen geuit over de uitvoering van raadsbesluiten. Volgens de VP worden besluiten genomen binnen de Raad van Ministers, maar wanneer het erop aankomt, wordt geen autorisatie gegeven door de minister van Financiën & Planning, Armand Achaibersing.

De minister zegt dat hij geen akkoord zal geven wanneer procedures niet op de juiste wijze gevolgd worden. Achaibersing zegt dat de uitvoering en de procedures pas beginnen wanneer een raadsvoorstel is goedgekeurd. ‘En als die niet in orde zijn, zal ik ook niet autoriseren. Zo simpel is dat’, aldus de minister.{mp3}achaigelduitgeven22sept21{/mp3}

Gisteren heeft de minister een gesprek gehad met de leiding van het IMF. Er moesten aanvullende documenten aangeleverd worden voordat het fonds op Board Level, het verzoek van Suriname behandeld. China en India moesten per brief aangeven of zij akkoord gaan met de schuldherschikking. Dat is inmiddels gedaan, maar het IMF verwachte een andere, meer technisch document.  Dit wordt nu opgelost.

De minister verwacht op kort termijn een besluit van het IMF.{mp3}achai22sept21{/mp3}

 

Related posts