Nog steeds geen berechting daders drama Moiwana
30 November 2020
KOBE BRYANT IN HALL OF FAME
1 December 2020

8-decemberstrafproces wordt op 29 januari vervolgd

Gepubliceerd door ABC Redactie op 30 November 2020

8decVandaag is Desi Bouterse verschenen voor de Krijgsraad. Hij heeft een verklaring voorgelezen waarin onder andere staat waarom hij verzet heeft aangetekend, waarom hij nooit verschenen is in de rechtzaal en wat zijn kritiek is op het proces.  Hij vroeg de Krijgsraad om hem vrij te spreken van alle schuld, als gevolg van wat hij de ‘8-december gebeurtenissen’ noemde.

Advocaat Irvin Kanhai heeft de ruimte gehad om excepties op te werpen. Kanhai vindt dat de dagvaarding van Bouterse nietig verklaard moet worden, omdat het niet voldoet aan de wettelijke voorschriften. Daarnaast vindt Kanhai dat de Krijgsraad  onbevoegd is geweest om de Amnestiewet buiten toepassing te laten.

Valstein-Montnor die tijdens de zitting Bouterse steeds aansprak met ‘verdachte’, heeft bepaald dat de Auditeur Militair op 29 januari 2021 mag antwoorden op de opgeworpen excepties van Kanhai. Op die dag is er ruimte om te repliceren en dupliceren, vertelt Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden.{mp3}essed30nov20{/mp3}

Bouterse heeft zijn achterban bij aankomst bij de Rechtzaal kort toegesproken. Verslaggever Sam Blankendal sprak Bouterse en zijn vrouw Ingdird Bouterse die hem ondersteunde bij de gang naar de zitting.

Ook hoort u NDP fractieleider Rabin Parmessar en een moment waarbij de ABC verslaggever een dame van repliek diende die het niet eens was met de vraagstelling.{mp3}bou30nov20{/mp3}

Related posts