Eerste ‘Marketing Mindscape Event’ in Suriname
22 May 2024
COL veroordeeld tot hervatten werkzaamheden
22 May 2024

12 personen in finale JCI National Speech Contest

Gepubliceerd door Samuel Blankendal op 22 May 2024

Op zaterdag 25 mei wordt voor de 28ste keer de finale van het National Speech Contest 204 gehouden door JCI NILOM. Ongeveer 37 personen hadden zich opgegeven voor deelname en er zijn 12 kandidaten doorgestroomd naar de finale. Deze hebben gedurende 3 maanden professionele trainingen gehad hoe een speech op te stellen en die te presenteren, zegt JCI NILOM Local President Nephille Stekkel.

Men leert hoe een speech het best op te bouwen, hoe de aandacht van het publiek te houden gezien er auditieve en visuele personen zijn. Enkele dagen voor de finale avond krijgen de kanidaten een onderwerp om hun speech voor te bereiden. Na de presentatie hiervan stromen 5 kandidaten door naar de finale. Daarbij krijgen zij een onderwerp om een speech voor te bereiden van 5 minuten en aan de hand van de presentatie wordt er de Winnaar bekend gemaakt.

De locatie is de congreshal en het event start om 19.00u en de toegang is vrij. Stekkel ging ook in professie van JCI wereldheid. Bij de JCI kunnen personen tussen 18 en 40 jaar leiderschapskwaliteiten ontwikkelen. Onlangs heeft een Surinaamse delegatie van de JCI deelgenomen aan de American Leadership Academy (ALA) conferentie in Paraguay. Daarbij heeft het project Arki Mi de beste prijs gewonnen van de JCI organisaties van de Americas.

Related posts